Блог та історії терапії

Канал Максима У. - новини та заняття

Каталог курсів

На різкі звуки з'являється шум у вухах або страх і напруга в тілі. На тлі війни, стресу і звуків ракет, це стало поширеним запитом на терапію.

Можливо, ви вже були в отоларинголога і вам сказали: "З вухом усе гаразд, це психосоматика". А психотерапія та антидепресанти суттєво не змінили стану.

Зараз просто поясню, що з вами, і як це працює.

Коли ми чуємо звуки, які попереджають про потенційну небезпеку, ми мимоволі повертаємо голову в бік звуків. Коли голова рухається, крихітні рецептори у внутрішньому вусі реєструють напрямок і швидкість руху. Такий взаємозв'язок між вашим вухом, шиєю і загрозою.

"У перші тижні війни, перебуваючи в Маркеті, моє тіло на мить завмирало, щоб прислухатися, побоюючись ворожих літаків, але то були звуки візків для продуктів."

А тепер уявіть, що ваше вухо і шия застрягли в стані небезпеки. Тіло надмірно реагує на специфічні звуки, як на небезпеку.

Можна перевірити себе на перевантаження стресом. На скільки ви добре відчуваєте форму та контур своєї шиї? Неспішно дослідіть і напишіть у коментарях. Якщо немає чіткого відчуття форми і контуру шиї, значить вона перебуває в захисній реакції. Ми гірше усвідомлюємо тіло в стресі.

Мета терапії методом Біодинаміки - відновити сприйняття безпеки у всій нервовій системі, а потім на специфічних місцях: шия і черепні нерви. Щоб повернути стабільне розслаблення, спокій і відсутність гострої реакції. Це можливо за 4-8 прийомів залежно від індивідуальних чинників: рівень стресу, старі травми, наявність виснаження.