Блог та історії терапії

Канал Максима У. - новини та заняття

Каталог курсів

Оля звернулася до мене з болем у тазостегнових суглобах та попереку. Також була помітна підвищена тривожність. Коли ми разом почали досліджувати відчуття у тілі, їй знадобилося певне зусилля, щоб відчути дотики тіла до кушетки. Це свідчило про загальне напруження в тілі та стрес, що є природним в умовах війни.

Після перших сесій до неї повернулося розслаблення та деталізоване відчуття свого тіла. Я виявив сили розтяжки у зв'язках правого тазостегнового суглоба. Після роботи з ними, біль справа зник.

Ми продовжили, оскільки залишалася біль з лівого боку. На третій сесії я виявив запалення лівого грушоподібного м'яза (на сідниці), що активувало нерв по всій лівій нозі. Подальшим дослідженням я виявив, що всьому її тілу доводиться компенсувати напруження у основі черепа. Тому, коли вона сидить, тиск більше припадає на ліву сторону тазу. Можливо, це навантаження стало причиною запалення.

Це було дуже схоже на родовий патерн. Коли наша голова проходить через родові шляхи, це велике випробовування для нашого черепа. Оля підтвердила, що були деякі особливості при народженні, і що вона зазвичай помічає напруження навколо правого ока. Робота з цим дала полегшення, як з лівого боку тазу, так і з правої сторони обличчя.

На наступній сесії ми виявили цікаву річ. Ліва нога Олі більш інтенсивно реагує на стрес, стискаючись і відчуваючи відключення від власних відчуттів, що впливає на рівновагу суглобів та стан нервової системи. Причиною цього є хвороба кістки на пальці та її видалення у дитинстві.

Ця розповідь підкреслює, як багато різних історій може стояти за болем та тривогою. Біодинаміка глибоко цінує той факт, що увесь життєвий шлях людини закладений у її фізіології. З сесії в сесію терапії ми розплутуємо цей клубок історій, допомагаючи тілу звільнитися від напруги та повернутися до рухливості й життєвості.